Barnkläder retro

Barnkläder retro bild 1Jag har inget större intresse av kläder varken till mig själv eller andra. Men när det gäller barnkläder så är det skillnad. För när det gäller barnkläder till min grabb Tim då har jag faktiskt ett intresse. Det ska självklart inte vara vilka barnkläder som helst utan det ska vara barnkläder med retro stil. Det är tjejen som fått mig intresserad och faktiskt gilla barnkläder från 70-talet. Barnkläder retro kan vara en heldräkt med elefanter på, en blå tröja som är fylld med vita moln eller en bar mjukisbyxor av plysch. Bland de mest kända barnklädertillverkare som ägnar sig åt att tillverka retrobarnkläder är Katvig och Me & I. Dessa båda märken är lite lyxvara för dels är de rätt dyra nya och har även ett högt andrahandsvärde.

Var hittar man då dessa retro barnkläder? På de flesta mindre barnklädersaffärerna så har de ofta en liten avdelning med retrokläder. På Hornsgatan i stockholm finns det 3 barnkläder affärer som alla säljer retro. Dessa affärer ligger precis i början av Hornsgatspuckeln när Slussen. Om man går in i en butik som säljer secondhand barnkläder så hittar man garanterat dessa dyrgripar. Även större barnklädeskedjor som HM och lindex har börjat designa retrobarnkläder. Men dessa vill man inte köpa för de är för masstillverkade och har ofta inget gediget material.

Barnkläder retro bild 2Det bästa stället att hitta dessa retro barnkläder är på sajter som tradera.se och blocket.se. Tjejen ägnar sig mest åt Tradera som är en auktionssajt. Lite då och då hör man ett litet glädjeskrik som låter ungefär; “Yippie jag vann en hel brun plysch overall till Tim”. Det bästa barnkläderna i retrostil är det som faktiskt är från 70-talet. Det ger en mer gedigen känsla av retro.

I området där vi bor så finns det 2st olika förskolor som barn under ca 2-3 kan gå med sina föräldrar för att träffa kompisar. Detta va givetvis en ny upplevelse att lyssna de diskussioner som fördes där. Trots att det finns en del pappor så är det övervägande mammor som är hemma med barnen. Väldigt ofta så pratas det barnkläder och då är det hetaste självklart barnkläder i retrostil det som gäller. Det känns lite som en liten modeuppvisning när barnen kryper omkring i sina 70-tals kläder. Det är härligt. Kommer ibland på mig själv att mysa av att berätta att tjejen köpt en så himla snygg heldräkt till Tim. Då småler jag lite för mig själv. Stora karlen som jag är sitter och snackar om barnkläder. Nåväl det är väl så det ska vara i detta samhälle. Strävan mot jämnställdhet börjar med retro-barnkläder.
Barnkläder retro bild 3Jag och tjejen funderar faktiskt på att öppna en internetbutik som säljer barnkläder och givetvis så ska temat vara retro. Det är inte något stort projekt att sätta igång. Jag har redan ett företag så det ekonomiska kan gå via det företaget. Jag vet att Victoria som tjejen heter skulle älska att beställa in barnkläder och åka runt och leta efter praktexemplar i secondhand butiker. Det är väldigt praktiskt med frakt av barnkläder, eftersom barnen är rätt små och därför är tygstycket inte så tungt utan plats i ett lite kraftigare kuvert. Självklart ska vi i så fall ordna så att man kan köpa barnkläderna med Visa och Mastercard.


Comments are closed.