Luftvärmepumpar

LuftvärmepumpNär jag flyttar till villa kommer jag definitivt skaffa en luftvärmepump. Bergvärme är nog det bästa alternativet för att spara på miljön och ekonomin men att installera detta är väldigt dyrt. Så jag kommer börja med att installera en luft-luftvärmepump. En sån apparat består av två delar, en som finns installeras utanpå huset och en del som installeras inomhus. En luftvärmepump kan antingen kopplas till vattensystem och då kallas det för luft-vattenvärmepump eller så kan man använda en luft-luftvärmempump som värmer upp luften inomhus.

Den fungerar så att den utvinner energi från den soluppvärmda utomhusluften och överför den till inhomhusluften. På varje kwh som en luftvärmepump drar producerars 2-3 kwh. En luftvärmepump kan också reverseras och användas som aircondition.

Man måste verkligen hitta sätt att spara pengar inom alla områden när man tar steget att flyttar till villa.


Comments are closed.