Minska utsläppen

Alla metoder vi kan hitta som hjälper till att minska fossila bränslens utsläpp, dvs koldioxid, är nödvändiga i kampen mot den globala uppvärmning. Något som många hoppas på är elbilen. Elbilen har funnits i många år min inte fått den uppmärksamhet som den behöver för att kunna utvecklas och bli ett verkligt komplement till bensindrivna bilar. Allmänheten har inte efterfrågat dessa bilar och därmed har inte de stora bilföretagen lagt ner mycket forskning på det området. Men nu är det högaktuellt och flera stora biltillverkare har dragit igång produktion av elbilar. Ford har gått så långt att de tänker satsa på en hel svit med elbilar och investerar 5 miljarder i utveckling. De stora nackdelarna med elbilar är att det än så länge har relativt kort räckvidd, ca 10-20 mil, innan de behöver laddas upp igen. Det tar långt tid att ladda upp batteriet igen om man använder ett vanligt elutag (220 v). De flesta bilarna som finns på marknaden är också väldigt små och dyra.

Något som alla villaägare borde skaffa är ackumulatortankar. Det är en tank med varmvatten som tar till vara på värmen från huset värmekälla. Oavsett om huset värms upp av pellerts eller olja så kan man installera en ackumulatortank som sitt brevid. Ackumulatortankar fungerar genom att värmen från en värmekälla värmer upp tankens vatten. Det vattnet i sin tur värmer upp huset eller värmer husets vatten och då kan den primära energikällan gå på sparlåga eller helt stängas av.

Om vi alla anstränger oss och använder oss av det som finns till hands kan vi tillsammans vinna kampen mot den globala uppvärmningen. Hindra att polerna isberg smälter och därmed undvika stora översvämningar i lågland och minska naturens vilda framfört (stormar, orkaner etc).


Comments are closed.